Aantal personen: 4
35 gr boter
1 dl droge witte wijn
500 gr uit de schelpen genomen gekookte mosselen
2 eetlepels cognac
3 eetlepels citroensap
150 gr in plakjes gesneden champignons
1 dl slagroom
zout, peper
2 dl visbouillon of kookvocht van de mosselen
35 gr bloem
Smelt de boter in een pan en roer er de bloem door.
Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de visbouillon
en de witte wijn toe tot een dikke saus is ontstaan.
Roer de slagroom, de cognac en het citroensap door de saus en
voeg de champignons toe.
Zet het vuur laag en laat de champignonsaus 5 minuten zachtjes
koken.
Roer de mosselen door de saus en verwarm deze even mee.
Breng het gerecht op smaak met wat zout en peper.
Bron/inzender: Astrid
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |